Siirry suoraan sisältöön

Miten maksimoit mustekasettien käyttöiän

Mustekasettien huolto

Tulostuksessa mustekasetit ovat olennainen osa tulostusta. Ilman niitä tulostimesi ei pystyisi tuottamaan tarvitsemiasi asiakirjoja ja kuvia. Mustekasetit voivat kuitenkin olla kalliita, joten on tärkeää varmistaa, että saat niistä kaiken irti. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten voit maksimoida mustekasettien käyttöiän.

Käytä mustesuihkutulostinta säännöllisesti

Jos et käytä tulostinta usein, kasetin muste saattaa kuivua ja tulla käyttökelvottomaksi. Yritä tulostaa jotain vähintään kerran viikossa tai kahdessa, jotta muste pysyy käyttökuntoisena.

Vältä kasettien jättämistä käyttämättä pitkäksi aikaa

Jos tiedät, ettet käytä tulostinta pitkään aikaan (esim. yli kuukauteen), ota kaikki kasetit ulos ja säilytä niitä viileässä ja kuivassa paikassa, kunnes niitä tarvitaan uudelleen. Näin estät tukkeutumisen tai kuivumisen, kun ne ovat käyttämättöminä tulostimessa.

Tulosta luonnoslaadulla, kun se on mahdollista

Tulostaminen luonnoslaadulla kuluttaa vähemmän mustetta kuin tulostaminen suuremmilla resoluutioilla, kuten normaali- tai paras laatu -asetuksilla, joten yritä käyttää luonnoslaatua aina kun mahdollista, jotta voit säästää mahdollisimman paljon mustetta uhraamatta liikaa kuvan/tekstin laatua.

Puhdista tulostimesi säännöllisesti

Tulostimia ei yleensä juuri huolleta, mutta tämä voi johtaa suuttimien tukkeutumiseen ja muihin ongelmiin, jotka voivat aiheuttaa ennenaikaisen kasetin vikaantumisen, jos niihin ei puututa riittävän nopeasti. Voit välttää tämän ongelman kokonaan puhdistamalla tulostimesi säännöllisesti paineilmalla tai kostealla liinalla (riippuen siitä, minkä tyyppinen tulostimesi on).

Valitse korkealaatuisia mustekasetteja aina kun mahdollista

Niillä on kuitenkin myös taipumus maksaa etukäteen enemmän, joten se ei välttämättä ole aina mahdollista riippuen siitä, kuinka usein tulostat ja millaisia budjettirajoituksia sinulla tai yritykselläsi/organisaatiollasi/jne on käytössäsi. Helsingin mustepalvelu myy vain korkealaatuisia tarvikemusteita, mikä takaa aina erinomaisen laadun edullisella hinnalla.

Tarkista mustetasot säännöllisesti

Jos tulostimessa ei ole tätä ominaisuutta sisäänrakennettuna, verkossa on saatavilla runsaasti kolmannen osapuolen ohjelmia, jotka tarjoavat samanlaisia toimintoja – varmista vain, että valitsemasi ohjelma on yhteensopiva sekä käyttöjärjestelmäsi että tulostinmallisi kanssa.

Jos haluat lisätietoja mustekasettien käyttämisestä, valinnasta tai huoltamisesta, voit olla meihin yhteydessä!

Uusimmat Google arvostelut

Helsingin Mustepalvelu IconHelsingin Mustepalvelu

4,7 75 reviews

 • Avatar Tomas M ★★★★ 3 months ago
 • Avatar Lars-Erik Helle ★★★★★ 3 months ago
  Oli todella nopea toimitus
 • Avatar An Na ★★★★★ 5 months ago
  Hyvät hinnat ja asiakaspalvelu!
 • Avatar Pirkko Antikainen ★★★★★ 7 months ago
  Asioin liikkeessä. Hyvä, asiantunteva palvelu ja ostamani tuote toimi. Suusanallisesti sain vielä hyvät asennusohjeet. Tämä oli … More ihan tarpeen, sillä pakkauksen ohje on kovin pientä pränttiä.
 • Avatar matti nieminen ★★★★ 9 months ago
  Hyvä palvelu ja asialliset hinnat